Zatím jsme dostali od Dafinky čtyři krásné dopisy. Z dovolením autorky se s nimi můžeme s vámi podělit na stránce blogu – Dopisy od Dafinky. Věřím, že si je rádi přečtou nejen majitelé našich štěňátek.

Moc děkujeme paničce Kamile!

1.dopis popisuje Dafinčinu cestu do nového domova, která byla plná nových zážitků.

Milá maminko Corinko a moje rodná smečko,

slíbila jsem, že vám napíšu. Musím vám napsat o mém prvním dnu s mými novými páníčky. Připravili mi na první den spoustu setkání s novými lidmi i pejsky. Po tom, co jsme vás opustili, tak jsem jela autem a byla jsem chvíli neklidná a bála jsem se nových zvuků jako např. rádia a pokaždé, když jsme projeli dírou, tak jsem zpozorněla, ale celkově jsem jízdu autem zvládala v pohodě. Naše první zastávka byla v Praze, kde jsme vyzvedli paničky kamarádku, kterou jsme vezli do Mladé Boleslavi. V Praze byl na mě hrozný rámus, byla jsem ráda, když jsem se zase uvelebila na klíně paničky a jeli jsme dál. V Mladé Boleslavi mě čekal velký černý kámoš Game (retriever), ale byl na mě moc velký a moc se mi nelíbil, až povyrostu, tak se s ním zkusím potkat znovu. Tady to byla velmi krátká zastávka a další mě čekala u paničky prarodičů v Dolním Bousově, kde mají taky chlupatého kámoše Paddyho (kavalír), ale ten si mě nevšímal a já jsem si nevšímala jeho. Už jsem byla hodně unavená a tak jsem usnula v náručí maminky od paničky, která se na mě přijela podívat, a byla jsem spokojená. Všem jsem moc líbila, mají tu pejsky moc rádi. Budu sem jezdit na návštěvu a už teď se moc těším. Poslední krátká mezistávka byla v Sobotce u maminky od paničky a tam se mi líbilo nejvíc, protože tam jsem našla toho pravého kámoše Larryho (trpasličí pinč), vypadá zrovna jako bráškové, s ním jsem si pěkně zadováděla a vrtěla jsem ocáskem a byla jsem moc šťastná.

O půl deváté jsme konečně dorazili do mého nového domova. Ještě to tu musím pořádně prozkoumat, je tu spoustu nových vůní a věcí. Po příjezdu mi panička nasypala granulky a namočila, moc mi to po té dlouhé cestě chutnalo a všechno jsem to snědla. Tím jsem udělala paničce velkou radost. Našla jsem si v novém bytě místo na čůrání, ale nemůžu se pořád trefit na tu podložku, která je tam na čůrání určená, ale slibuju, že to budu pilně trénovat a ono se to jednou povede. Brzy jsme i s páníčky zaparkovali v postýlkách, já jsem hned usnula, ale panička mě pořád kontrolovala a nemohla usnout. Spala jsem až do 3:15, kdy jsem se vzbudila a potřebovala jsem čůrat, spapala jsem pár piškotek a šla jsem si zase lehnout. Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem si našla nového kámoše z plyše, je to pan Panda a toho jsem si velmi oblíbila. Spí se mnou v pelíšku a hřeje mě. Posílám ho na fotce.

Dneska se mi po tobě a po mé rodné smečce trošku zastesklo a maličko jsem kňourala, ale vím, že se tady o mně budou hezky starat a nebude mi tu nic chybět. Zatím zkoumám ten velký (a hlučný) svět a nejlíp mi je v náručí paničky, když se mi něco nelíbí hned mě pochová a všechno mi vysvětlí.

Dneska odpoledne pojedeme za paničky taťkou a maceškou, kde se proběhnu na zahradě a budu řádit s novou kamarádkou Amálkou (bišonek). Panička mi říká, že se mi tam bude líbit a že tam budeme jezdit často.

Mám vás všechny od paničky a páníčka pozdravovat.

Vaše Dafinka s páníčky